Inhoudsopgave

SCHOEISEL

Veelal wordt schoeisel incompleet gevonden. Uit de hoeveelheid schoenmateriaal die door mij gevonden werd is een selectie gemaakt. 10 complete modellen zijn afgebeeld. De nummers 2 en 10 zijn door R.O.B.-medewerker 0. Goubitz gerestaureerd en beschreven in 0verijssels Recht en Geschiedenis en het Zwols Historisch Tijdschrift (1985-3). De rest is door mij zelf In eigen atelier gerestaureerd. Er zit een link onder de tekeningen van nr. 2 en 10 waardoor u de publicaties kunt lezen.
Enkele andere vondsten, in 1984 door mij gedaan, zijn een zeldzaam paar 15e eeuwse puntschoenen (bibliotheek) en een 12e eeuwse schoen (Kasteelterrein De Voorst). Dit materiaal is bij het R.O.B. afgegeven voor restauratie. Hier heb ik tot op heden niets meer van gezien of over gehoord.
De nummers 3 t/m 8 zijn gevonden in een stortlaag van ± 1580 - 1720. De nr. 3 en 5 werden vroeger, nadat de hielstukken er zijn afgehaald, als slof gebruikt. Nr. 4 lijkt om een misvormd voetje te hebben gezeten. De aangegeven lengtematen zijn van de buitenzool.


Deze kinderschoen is gevonden tijdens de opgraving in de Spoelstraat en zou gerestaureerd worden door de R.O.B..
Ook van deze geen tekening of andere gegevens ontvangen van de R.O.B..