Lezing over antieke en oude kerstversieringOmdat u op de button geklikt heeft ga ik er vanuit dat er interesse is. Lees daarom even verder:
Wilt u voor uw vereniging een middag- of avondinvulling dan bent u hier aan het juiste adres. Avonden zijn te boeken voor in mei t/m september. Voor een middaginvulling ben ik beschikbaar in oktober t/m april. De lezing zal in totaal een uur en een kwartier duren. Dit kan ook korter of langer in overleg. Een pauze halverwege is geen bezwaar want een bak koffie gaat er bij mij ook wel in!

De onderwerpen: het begin van het verzamelen, kennis opdoen, wat hing er vroeger in de boom en met wat korte filmpjes wordt (vooral de basis) het maken van de kerstbal in beeld gebracht. Tevens zal de Schäppel behandeld worden. De Schäppel, die tijdens de huwelijksdag door de bruid als Bruidskroon gedragen wordt, blijkt kralen te bevatten die je zo in de kerstboom kunt hangen. Waarschijnlijk zijn die kralen dan ook de basis voor de latere kerstboomversiering. Natuurlijk zullen de vroege versieringen uit Bischofsgrün niet ontbreken. Kerstboomversieringen uit verschillende landen zullen in beeld verschijnen. Maar vanzelfsprekend ook aandacht voor de kerstbalproductie die in Nederland gemaakt is zoals die van de "Eerste Nijmeegse Glasblazerij"; de E.N.G..

Bezoekers van de lezing kunnen hun eigen oude versiering meenemen om daar meer over te weten te komen. De bedoeling is om na de lezing daar tijd aan te besteden.

Voor de lezing gebruik ik mijn eigen laptop en beamer en zorg voor een gezellig muziekje. Is er geen projectiescherm aanwezig dan neem ik die ook mee.
Wilt u meer informatie neem dan even contact met mij op.

Met vriendelijke groet.
Egbert Dikken.