Onderwerpen | Mijn lieveling | Verzamelaarsbomen | Periodes | Mooiste aanwinst | Tentoonstellingen | Opletten

Oude kerstversiering in Boeken, Tijdschriften en Kranten, op TV en Radio


Vanaf 1994 heb ik de publiciteit gezocht om mijn hobby: het verzamelen van oude kerstversiering onder de aandacht te brengen. Ik geloof dat dat aardig gelukt is! Nietwaar?

Hieronder een literatuurlijst en vermeldingen. Waar het mogelijk was is al een link onder een vermelding, die verwijst naar het desbetreffende boek, krant, tijdschrift of TV-optreden, geplaatst. Wilt u meer informatie over antieke en oude kerstboomversiering dan moet u mijn drie boeken maar eens gaan lezen.

Over het algemeen ben ik best tevreden met wat journalisten schrijven. Om de vinger aan de pols te houden vraag ik de laatste jaren altijd of ik de tekst, voordat het gepubliceerd wordt, mag doorlezen. Zo kunnen dan eventuele fouten eruit gehaald worden.

Wilt u ook melding maken van een artikel of TV-uitzending waar u het middelpunt van was met uw hobby oudekerstversiering verzamelen, laat het mij weten en stuur de gegevens. Via de digitale snelweg kan ook als het bestand maar niet groter is dan 8 MB.


Literatuur en andere vermeldingen

Veel vragen bereiken mij met betrekking tot literatuur over kerstversiering en aanverwante zaken. Op mijn oude site was een literatuurlijst te zien die ik nu aangevuld heb met de titels welke ik gebruikt heb in mijn deel 1. De aanvullingen, gedaan door Susan, Sandra, Sander, Anneke, Immy en Geert, zijn ook in deze lijst opgenomen zodat het een behoorlijk aantal is geworden.

Misschien zijn er verzamelaars die weer een aanvulling hebben of die ik vergeten ben? Geef de titel, schrijver/schrijfster, jaartal en als het aanwezig is, het ISBN nummer op. De gegevens zullen dan op de site geplaatst worden.

Foto gemaakt door Loura Kok uit Zwolle voor de bijlage van de Telegraaf van 21 december 1996.
Boeken

TV en radio

Tijdschriften

Kranten